Elsőáldozók lettünk

Posted
Szeptember 6-án nagy napra ébredtünk, mert első szent áldozásunkra készültünk. A templomkertben gyülekeztünk, ahol készítettek rólunk néhány képet emlékül.

Szép fehér ruhánkat sokan megdicsérték. Amikor beléptünk a templomba, remegett a térdünk és nagyon izgultunk. A pap bácsi megkérte a híveket, hogy ők csak hallgassák a Hiszek egy Istenben című imát, amit az elsőáldozók mondtak. Elek atya még kérdéseket is tett fel nekünk, amire válaszoltunk. Ezután vettük magunkhoz életünkben először Jézus testét és vérét. Jó érzés volt, hogy szüleinktől is megkaptuk az áldást. Nagyon jó élmény volt, hogy együtt örülhettünk szüleinkkel, a pap bácsival és egyházunkkal. Köszönjük Elek atya és Anikó néni áldásos felkészítő munkáját.
Bródi Berta, Magyar Janka
Részesültünk az eucharisztia szentségében
Szeptember 6-a különleges nap volt számomra, mert elsőáldozó lettem. Nagy izgalommal léptem be a templomba, de egyből megnyugodtam, amikor verssel köszöntöttük szüleinket. Szép fehér ruhában volt minden elsőáldozó, és ott voltak a szüleink, nagyszüleink is. Mindenki minket ünnepelt. Ez jó érzés volt. Ennél már csak az volt jobb, amikor a pap bácsi előtt részesültünk az eucharisztia szentségében. Elsőáldozók lettünk. Köszönet Anikó néninek a felkészítésért. A másik osztály pedig Elek atya munkáját köszöni.
Szabó Gréta